In lambik gesmoorde hoeveparelhoen met knolgroentj |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 hoeveparelhoenen
- 2 raapjes
- 4 jonge wortelen
- 8 truffelaardappeltjes
- 2 selderiestaafjes
- 8 spruiten
- 4 dl room
- 4 dl gevogeltefond
- 4 dl lambik
- 1 sneetje gezouten spek
- 1 fijn gesneden wortel en ajuin
- enkele blaadjes koriander en tijm
|
|
bereiding: |
|
|
- Reinig alle groenten en kook ze afzonderlijk gaar. Was de aardappelen maar schil ze niet. Doe dit pas na de gaartijd om smaakverlies te voorkomen. Haal de bouten en de filets van de karkas, schroei deze in de boter en besprenkel met lambik. Leg in een 'pirex' pan met de fijngesneden wortel, ajui, tijm en fijn gesneden zouten spek. Laat de room en de gevogeltefond inkoken in de ontvette braadpan en voeg dan de lambik toe bij het einde van het inkookproces.
- Leg de gaargekookte groentjes en aardappelen in de saus. Leg de gaar gesmoorde parelhoenfilet en bout in een diep bord en overgiet rijkelijk met saus en groenten. Werk af met een paar blaadjes koriander. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|