laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Triglie alla Livornese
  ingrediënten:
   

  • 4 rode ponen (+/- 600 gr),
  • 400 gr. kerstomaten,
  • 1 ui,,
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 rode pepertje,
  • peterselie,
  • scheutje witte wijnazijn,
  • glas witte wijn,
  • olijfolie,
  • zout,
  • meel
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 175 ?C
- Fruit de fijngesnede ui licht in de olijfolie. Voeg er de geperste knoflook en het fijngehakte rode pepertje aan toe. Roer er een scheutje witte wijnazijn en een glas witte wijn door en laat het geheel even goed doorkoken. Meng de in vieren gesneden kersttomaatjes door de saus, voeg er zout naar smaak aan toe en laat alles ca. 5 min met een deksel op de pan zachtjes koken.
- Maak de rode poon schoon en wentel haar licht door de meel. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie, leg hier de rode ponen in en giet er de tomatensaus over. Strooi er de fijngehakte peterselie over en laat de "Triglie alla Livornese" in ca. 25 gaar worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats