|
|
|
Zwarte Bes-en-yoghurtijs |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 ml Yoghurt
- 1 tl Vanille-essence
- 2 tl Honing
- 175 gr Bosbessen, schoongemaakt
- 2 lepels Sinaasappelsap
- 25 gr Grove suiker
- 2 Eiwitten
|
|
bereiding: |
|
|
- Dit recept kan ook gemaakt worden met rode bessen, bramen, bosbessen, klapbessen of ontpitte zwarte kersen. Bereiding: Meng de yoghurt, vanille-extract en honing door elkaar en vries het in totdat het
schuimend wordt. (Ongeveer een uur.)
- Doe de zwarte bessen in een pan
met het sinaasappelsap en de suiker. Laat het boven een laag vuur
met de deksel erop 5 minuten pruttelen. (Klapbessen zo'n 10 minuten.
) Haal van het vuur af en laat het fruit 30 minuten trekken. Giet
dan af en laat het helemaal afkoelen.
- Roer dit mengsel door de yoghurt. Zet het een uur koud. Klop het eiwit met een garde tot het stijf is en doe het al roerende erbij. Zet het opnieuw 1-2 uur koud of tot het vast is. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|