laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zwarte Bes-en-yoghurtijs
  ingrediënten:
   

  • 600 ml Yoghurt
  • 1 tl Vanille-essence
  • 2 tl Honing
  • 175 gr Bosbessen, schoongemaakt
  • 2 lepels Sinaasappelsap
  • 25 gr Grove suiker
  • 2 Eiwitten
  bereiding:
    - Dit recept kan ook gemaakt worden met rode bessen, bramen, bosbessen, klapbessen of ontpitte zwarte kersen. Bereiding: Meng de yoghurt, vanille-extract en honing door elkaar en vries het in totdat het
schuimend wordt. (Ongeveer een uur.)
- Doe de zwarte bessen in een pan
met het sinaasappelsap en de suiker. Laat het boven een laag vuur
met de deksel erop 5 minuten pruttelen. (Klapbessen zo'n 10 minuten.
) Haal van het vuur af en laat het fruit 30 minuten trekken. Giet
dan af en laat het helemaal afkoelen.
- Roer dit mengsel door de yoghurt. Zet het een uur koud. Klop het eiwit met een garde tot het stijf is en doe het al roerende erbij. Zet het opnieuw 1-2 uur koud of tot het vast is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats