|
|
|
Konijn gestoofd in rode wijnsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 1/2 kg konijndelen (voorpoten, rug en dijen)
- 3 in stukken gesneden tomaten
- 2 in vieren gedeelde uien
- 1 theelepel tijm
- 2 blaadjes laurier
- grof gemalen witte peper en zeezout
- 2 eetlepels mosterd
- 1/4 liter witte wijn
- 1/4 liter water of bouillon
- 150 gram bloem om de konijndelen mee te bestrooien
- 100 gram roomboter
- 2 eetlepels gehakte peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
(circa 1 uur):
Kruid de konijndelen met peper en zout. Wentel deze delen door de bloem en braad ze goudbruin aan in roomboter. Voeg de ui, tomaat, kruiden, mosterd, wijn en bouillon (of water) toe en breng het geheel aan de kook. Laat op een laag vuurtje met de deksel op de pan in 45 minuten gaarstoven. Neem het vlees uit de pan en leg het in een dekschaal. Roer de saus goed glad en giet deze door een zeef over het vlees. Bestrooi dit met gehakte peterselie. Serveer hierbij bijvoorbeeld tagliatelle en sperzieboontjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|