|
|
|
Visserssoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 900 gram wijting, zeeduivel, baars en/of brasem,
- schoongemaakt en in niet te grote stukken.
- 2 uien, gepeld en gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 2 tomaten, ontveld en gehakt
- 1 eetlepel olie
- Takje verse tijm
- 1 laurierblaadje
- 2 stukjes dungeschaafde sinaasappelschil
- 1 dl droge witte wijn
- Peper en zout
- Gehakte peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- maak een bouillon van visafval, een derde van de ui en 1 liter water. Laat die 15 minuten trekken en zeef hem.
- Verhit de olie zachtjes in een zware pan. Voeg knoflook en de rest van de ui toe. Bak dit zachtjes in 5 minuten glazig, niet bruin.
- Voeg vis, tomaat, kruiden, sinaasappelschil, wijn, zout, peper en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten sudderen. Verwijder het laurierblad, de tijm en sinaasappelschil.
- Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer het heet. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|