laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Visserssoep
  ingrediënten:
   

  • 900 gram wijting, zeeduivel, baars en/of brasem,
  • schoongemaakt en in niet te grote stukken.
  • 2 uien, gepeld en gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 tomaten, ontveld en gehakt
  • 1 eetlepel olie
  • Takje verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 stukjes dungeschaafde sinaasappelschil
  • 1 dl droge witte wijn
  • Peper en zout
  • Gehakte peterselie
  bereiding:
    - maak een bouillon van visafval, een derde van de ui en 1 liter water. Laat die 15 minuten trekken en zeef hem.
- Verhit de olie zachtjes in een zware pan. Voeg knoflook en de rest van de ui toe. Bak dit zachtjes in 5 minuten glazig, niet bruin.
- Voeg vis, tomaat, kruiden, sinaasappelschil, wijn, zout, peper en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten sudderen. Verwijder het laurierblad, de tijm en sinaasappelschil.
- Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer het heet.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats