laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Slavink van paling en gamba's
  ingrediënten:
   

  • 2 dikke bakpaling zonder vel
  • 200 gram gamba?s, gepeld (netto gewicht)
  • 65 gram vet spek, in dobbelsteentjes
  • 20 plakjes gesneden Coppa di Parmaham
  bereiding:
    - Fileer de paling met een scherp mes en verwijder de zij-graatjes. Snij de gamba?s met een mes fijn en maal ze samen met het vet spek in een keukenmachine tot een ?farce?. Breng op smaak met peper en zout.
- Stop de farce (=vulling) in een spuitzak. Leg 1 palingfilet op de werkbank met de graatkant naar U toe. Spuit de farce over de hele filet van kop tot staart in duimdikte. Leg de andere filet van paling bovenop de farce en verdeel in kleinere porties ter grootte van een slavink.
- Rol de vink voorzichtig in de Parmaham. Bak de vinken in boter tot ze net gaar zijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats