|
|
|
Creme Catalana |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2,5 dl melk
- 2,5 dl slagroom
- 75 gram suiker
- 8 gram zetmeel
- 1 vanillestokje
- 1 kaneelstokje
- Rasp van ? sinaasappel
- 5 eidooiers.
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook 2 dl melk met de slagroom en de suiker. Voeg de opgesneden en leeggeschraapte vanilleboon toe, samen met het kaneelstokje. Rasp de gewassen sinaasappel hierop uit en laat dit 15 minuten meetrekken.
- Roer de rest van de melk (1/2 dl) aan met het zetmeel (papje maken) en giet dit bij de kokende massa. Sla de eidooiers los en giet hierop de niet kokende massa.
- Verhit dit onder constant roeren net tegen het kookpunt, dus beslist niet koken!!).
- Giet de cr?me in schaaltjes of vormpjes en laat dit opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren laat U de cr?me karameliseren met suiker onder de grill of met een brander. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|