|
|
|
Pasta en broccoli met pecorino romano : |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 4 kopjes broccoli, voorgekookt, en in kleine roosjes gesneden
- 1 kopje kippenbouillon
- vers gemalen zwarte peper
- 3/4 kop geschaafde of geraspte Pecorino Romano
- 1/2 kg penne pasta
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding: Verhit de olijfolie op middelmatig vuur in een braadpan. Voeg de knoflookteentjes toe en fruit 2 minuten totdat deze geurt. Voeg de voorgekookte broccoli toe en roerbak deze 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe, zet het vuur hoger en kook totdat het vocht bijna is verdampt, onder voortdurend roeren. Breng een pan met water en zout aan de kook en bereid de penne zoals op de verpakking staat aangegeven - al dente. Spoel de pasta af met heet water.
Bereidingswijze: Meng de pasta voorzichtig met de broccolisaus en strooi er witte peper over. Voeg de Pecorino Romano kaas toe, bewaar wat voor de garnering.
Roer nogmaals en serveer direct met de Pecorino Romano erover gestrooid. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|