laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Andijvieschotel
  ingrediënten:
   

  • 50 gram roomboter
  • 1 beschuit
  • 1 stuk van 200 gram jong belegen kaas
  • 2 struiken andijvie
  • zout, peper en nootmuskaat
  • 350 gram achterham
  • tevens is nodig een ovenschaal met een inhoud van circa 2 liter
  bereiding:
    (circa 45 minuten):

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Snijd na het invetten de rest van de boter in klontjes. Verkruimel de beschuit heel fijn. Maak de andijvie goed schoon, snijd deze in brede repen en was deze. Doe de andijvie met aanhangend water in een pan en zet deze op een matig vuur om een en ander in circa 5 minuten te laten slinken. Breng smaak aan met zout, peper en nootmuskaat. Schaaf vervolgens de kaas in plakken. Leg dan de helft van de andijvie met wat kookvocht in de ovenschaal. Beleg de andijvie met de helft van de ham en leg daarop de helft van de plakjes kaas. Maak hierna nog zo'n laagje van andijvie, ham en kaas. Verdeel de beschuit en klontjes boter over de ovenschotel. Zet de schaal circa 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt. Geef er een heerlijke smeuige puree bij.

Als deze heerlijkheid bij ijzig weer dampend op tafel wordt gezet, dan zullen de liefhebbers met plezier een poosje zoet zijn met mes en vork. Hoe dan ook, smakelijk!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats