|
|
**Bereiding spinazie:**
- Wilde spinazie wassen, uit laten lekken in vergiet.
- Olijfolie in pan doen, warm laten worden, wilde spinazie toevoegen, knoflook en zout, 1 minuut de spinazie aanzetten, daarna uit pan nemen en op bord leggen.
**Bereiding kabeljauw:**
- Kabeljauw met huid bakken in pan met olijfolie ca 1.1/2 minuut.
Licht bruin aan beide kanten, licht zouten.
- Kabeljauw op spinazie leggen.
**Bereiding Vis veloute:**
- 300 gram visgraten in pan leggen. Ca 3 liter koud water aan de kook brengen. 20 Minuten laten trekken, niet langer !!! anders wordt de vis veloute tranig.
- Vis veloute passeren door een zeef, daarna laten inkoken tot 1/3 van de massa.
- Hierna 150 gram roomboter in blokjes snijden en toevoegen, gelijkmatig met garde roeren, liason toevoegen. 150 gram liason op smaak brengen met wat zout.
- Licht afbinden met aardappelmeel met water.
- De vis veloute langs de vis draperen, visfleurons op bord leggen met een partje citroen.
- Op de vis een takje peterselie leggen (of kervel). |