laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sabayon:
  ingrediënten:
   

  • 6 eidooiers
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 120ml marsalawijn (of andere zoete wijn, bvb. Monbasillac of Sauternes)
  bereiding:
    - Klop de eidooiers eerst luchtig op. Vermeng dit met de suiker en voeg daarna de marsalawijn toe.
- Klop deze massa met handklopper in een achtbeweging tot een fijne schuimmassa. Dit gebeurt op een laag vuurtje.
- Voor mensen met minder 'keukenervaring' kan dit au bain marie gebeuren. Indien nodig (b.v. bij gasvuur) van het vuur nemen. Temperatuur moet onder de 70?C blijven (zoniet krijg je een omelet)
- Serveer de sabayon in een voldoende breed wijnglas (breedte dessertlepel).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats