|
|
|
Parfait au Cafe |
|
ingrediënten: |
|
|
- 60 gram gemalen koffie
- 2,5 dl kokend water
- 1-2 theelepels oploskoffie
- 150 gram suiker
- 1 dl water
- 3 eidooiers
- een beetje zout
- 5 dl slagroom
|
|
bereiding: |
|
|
- 60 gram gemalen koffie met 2,5 dl. kokend water overgieten met 1-2 theelepels oploskoffie vermengen, de mokka laten trekken, daarna filteren.
- 150 gram suiker met 1 dl. water aan de kook brengen, laten inkoken tot siroop.
- 3 eidooiers kloppen, de hete suikersiroop toevoegen, blijven kloppen tot een dikke cr?me is ontstaan, de mokka, een beetje zout toevoegen en er doorheen roeren.
- 5 dl slagroom stijf kloppen, erdoor heen scheppen.
- De massa in een metalen schaal scheppen en in het vriesvak zetten.
24 uur laten vriezen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|