|
|
|
Frisse salade met gebakken lamsfilets en een balsa |
|
ingrediënten: |
|
|
- 25 g. boter
- lamsfilets, 80 g. per persoon
- veldsla
- lollo rosso
- frisse
- **voor de dressing:
- olijfolie (9 delen)
- balsamico-azijn (3 delen)
- peper, zout naar smaak
- poedersuiker naar smaak
|
|
bereiding: |
|
|
- Boter goed warm laten worden. Lamsfilets peperen en zouten, om en om bakken in boter totdat ze aan allebei de kanten mooi bruin zijn.
- De filets uit de pan nemen en mooi trancheren.
- De sla-soorten wassen en goed laten uitlekken.
- We pakken een groot bord en leggen in een kring de veldsla. Daar bovenop de friss? en hier bovenop een roosje lollo rosso.
- Maak een dressing door olie en azijn te monteren en breng deze op smaak met peper, zout en poedersuiker.
- De dressing wat over de sla sprenkelen en de warme filet mooi rangschikken rondom de sla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|