Kruidenbouillon met eireepjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 l. bouillon
- 3 bosuitjes
- 100 g. waterkers
- 100 g. rucola
- 1 Spaanse peper
- 2 eieren
- 1 eetlepel mosterd
- zout, vergemalen peper
- 1 eetlepel boter
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng de bouillon aan de kook.
- Was de bosuitjes en snij ze in schuine ringen.
- Was de waterkers en de rucola en verwijder de harde stelen.
- Hak de waterkers en rucola fijn.
- Was de Spaanse peper en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in ringetjes.
- Voeg de waterkers, rucola en de Spaanse peper toe aan de bouillon.
- Laat de bouillon niet koken en breng op smaak met peper en zout.
- Klop het ei samen met de mosterd goed los en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak van het eimengsel een dunne omelet.
- Laat deze afkoelen en rol hem op.
- Snijd de opgerolde omelet in dunne repen.
- Voeg de omeletreepjes en de bosui vlak voor het serveren van de soep toe. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|