 |
|
 |
Zeeduivel en papillote met mousselinesaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 160 g. zeeduivel
- 3 naaldjes rozemarijn
- 1 takje dille
- 2 blaadjes dragon
- 1 eetlepel fijn gesneden prei
- 1 eetlepel tomatenconcassee (blokjes, bruinase)
- 1 eetlepel fijn gesneden spek
- peper, spek
- ? eetlepel fijn gesneden sjalotten (bruinase)
- ** mousselinesaus:
- 1 eetlepel witte wijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eidooiers
- gewassen foreleitjes
- fleuron
- citroenpartjes
|
|
bereiding: |
|
|
**Bereiding zeeduivel:**
- Op folie, laag voor laag, spek, prei en sjalotten. Kruiden, rozemarijn, dille, dragon. Prei, zeeduivel, peper en zout. Spek, kruiden. De folie dicht vouwen en in de oven op 70? C gaar stoven in ? 8 minuten.
**Bereiding mousselinesaus:**
- Eidooiers met olijfolie opkloppen met een garde op en klein vuur. Als de eidooiers opgeklopt zijn de witte wijn toevoegen. Vocht uit de papillore toevoegen en bij de mousseline doen.
**Afwerking :**
- Het pakketje uit de folie halen en in een verwarmd bord leggen. Rondom de saus schenken en hierin enkele gewassen foreleitjes strooien. Bovenop de vis afgarneren met een mooie tak cresson, foreleitjes, een fleuron en een partje citroen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|