laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevuld witlof met paddestoelen
  ingrediënten:
   

  • 8 stronkjes witlof
  • 150 g. kastanjechampignons, in fijne blokjes
  • 4 porta bella?s
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 gehakt knoflookteentje
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 8 stengels geblancheerde lente-ui
  • 8 in plakjes gesneden bospeentjes
  • 120 ml. marsala
  • peper, zout
  bereiding:
    - Verwijder de harde onderkanten van de stronken witlof en maak alle blaadjes los.
- Bak de grote blaadjes met 1 eetlepel olijfolie en suiker in een grote pan op een hoog vuur beetgaar in ongeveer 3 minuten.
- Blus met het citroensap.
- Snijd de kleine blaadjes in blokjes en bak ze samen met de sjalot, knoflook, champignons en 1 eetlepel olijfolie gaar in ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peterselie, zout en peper.
- Leg 7 blaadjes witlof dakpansgewijs en vul deze met het paddestoelmengsel.
- Maak een rolletje van de gevulde witlofbladeren en zet deze vast met een stengel lente-ui.
- Herhaal dit met de rest van de witlofblaadjes.
- Leg de witlofrolletjes in een ovenschaal en zet deze ongeveer 10 minuten in een oven van 150?C.
- Bak de porta bella?s in een grote pan, voeg de wortelplakjes toe en bak ze ongeveer 2 minuten.
- Blus met marsala en serveer bij de witlof.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats