Gebakken appel en appelchips met roomijs |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 elstar appels
- 30 g. boter
- 2 eetlepels suiker
- 1 dl. Calvados
- 1 l. roomijs
|
|
bereiding: |
|
|
- Oven voorverwarmen op 100?C.
- Voor de appelchips 1 appel wassen en vanaf het steeltje in dunne plakjes schaven (16 stuks).
- Appelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ca. 90 minuten in de oven laten drogen tot ze krokant zijn.
- Appelchips voorzichtig uit de oven nemen en op een bord laten afkoelen.
- Overige appels schillen. Klokhuis verwijderen en in partjes snijden.
- In een koekenpan de boter smelten.
- Appelpartjes en suiker toevoegen en 2 minuten bakken.
- Calvados in de pan schenken en de appels in nog 2-3 minuten gaar laten worden.
- Appelpartjes op 4 borden rangschikken.
- Grote bol roomijs in het midden scheppen.
- In elke bol roomijs 3 appelchips steken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|