Amandeltaart met limoensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 sinaasappels
- 2 limoenen
- 250 g. garneer amandelen
- 6 eieren
- 250 g. suiker
- boter om in te vetten
- bloem om te bestuiven
- 250 g. mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 200? C (hete lucht 180? C).
- Was de sinaasappels en kook ze in zijn geheel ca. 1 uur tot ze zacht zijn.
- Was de limoenen en trek met een zesteur sliertjes van de schil.
- Pers de limoenen uit. Hak in de keukenmachine de amandelen grof. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Klop de eieren met de suiker luchtig.
- Meng het eimengsel met de amandelen, de bakpoeder en de limoensliertjes.
- Snij de sinaasappels open, verwijder de pitten en pureer de sinaasappel in zijn geheel.
- Meng de sinaasappelpuree door het eimengsel.
- Vet de taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem.
- Schenk het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart midden in de oven ca. 1 uur.
- Dek de taart de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie.
- Roer het limoensap met de vanillesuiker door de mascarpone.
- Serveer de limoenroom bij de amandeltaart.
- De taart kan warm of koud worden geserveerd. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|