laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandeltaart met limoensaus
  ingrediënten:
   

  • 2 sinaasappels
  • 2 limoenen
  • 250 g. garneer amandelen
  • 6 eieren
  • 250 g. suiker
  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestuiven
  • 250 g. mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200? C (hete lucht 180? C).
- Was de sinaasappels en kook ze in zijn geheel ca. 1 uur tot ze zacht zijn.
- Was de limoenen en trek met een zesteur sliertjes van de schil.
- Pers de limoenen uit. Hak in de keukenmachine de amandelen grof. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Klop de eieren met de suiker luchtig.
- Meng het eimengsel met de amandelen, de bakpoeder en de limoensliertjes.
- Snij de sinaasappels open, verwijder de pitten en pureer de sinaasappel in zijn geheel.
- Meng de sinaasappelpuree door het eimengsel.
- Vet de taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem.
- Schenk het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart midden in de oven ca. 1 uur.
- Dek de taart de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie.
- Roer het limoensap met de vanillesuiker door de mascarpone.
- Serveer de limoenroom bij de amandeltaart.
- De taart kan warm of koud worden geserveerd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats