|
|
|
Gevuld eendenboutje met kalkoen en bospaddestoelen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 tamme eendenboutjes (175gr per stuk, been uit de dij verwijderen)
- 100 gr kalkoenvlees, fijngemalen
- 100 gr bospaddestoelen (shii taken, cantharellen, trompette noire etc.)
- 50 gr varkensnet
- diverse soorten sla (lollo rosso, frisee etc.)
- **dressing:
- 50 cc witte wijnazijn
- 100 cc olijfolie
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1 teentje knoflook
- peper
- zout
- 50 gr rozijnen
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
- Het kalkoenvlees mengen met de fijngesneden bospaddestoelen en peper en zout toevoegen.
- Verdeel dit mengsel over de pootjes die met peper en zout zijn bestrooid en waar het beentje uitgesneden is.
- Snijd voldoende varkensnet af en vouw dit stevig om de eendenpoot heen, de vouw moet aan onderkant van de eendenpoot zitten, aan de kant van het vet/vel.
Bereiding:
- Bak de boutjes, op het vet/vel lichtbruin, doe vervolgens de deksel op de pan en stoom de eendenbout in 10 minuten gaar.
- Laat de boutjes afkoelen en meng in de tussentijd de dressing.
- Verdeel de sla met de dressing over de borden. Daarna de lauwwarme eendenboutjes trancheren en over de borden verdelen.
- Voeg wat van de mosterddressing toe. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|