laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevuld eendenboutje met kalkoen en bospaddestoelen
  ingrediënten:
   

  • 2 tamme eendenboutjes (175gr per stuk, been uit de dij verwijderen)
  • 100 gr kalkoenvlees, fijngemalen
  • 100 gr bospaddestoelen (shii taken, cantharellen, trompette noire etc.)
  • 50 gr varkensnet
  • diverse soorten sla (lollo rosso, frisee etc.)

  • **dressing:
  • 50 cc witte wijnazijn
  • 100 cc olijfolie
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • 50 gr rozijnen
  bereiding:
    Voorbereiding:
- Het kalkoenvlees mengen met de fijngesneden bospaddestoelen en peper en zout toevoegen.
- Verdeel dit mengsel over de pootjes die met peper en zout zijn bestrooid en waar het beentje uitgesneden is.
- Snijd voldoende varkensnet af en vouw dit stevig om de eendenpoot heen, de vouw moet aan onderkant van de eendenpoot zitten, aan de kant van het vet/vel.


Bereiding:
- Bak de boutjes, op het vet/vel lichtbruin, doe vervolgens de deksel op de pan en stoom de eendenbout in 10 minuten gaar.
- Laat de boutjes afkoelen en meng in de tussentijd de dressing.
- Verdeel de sla met de dressing over de borden. Daarna de lauwwarme eendenboutjes trancheren en over de borden verdelen.
- Voeg wat van de mosterddressing toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats