|
|
|
Provençaalse mosselen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 kg verse. mosselen,
- 1/2 kopje. olijfolie.,
- 2 uien,
- l venkelknol,
- l wortel,
- l peperoni,
- l teentje, knoflook
- 1/2 ltr.witte wijn,
- water, zout, peper, peterselie.
|
|
bereiding: |
|
|
- Hak de uien, snijd de venkelknol in schijven, de wortel en de peperoni in
dobbelsteentjes en pers het teentje knoflook uit
- Fruit alle groenten in hete olie.
- Blus met de wijn. Breng het groentenat met zout en peper op smaak
- Voeg de mosselen toe, en vul met zo veel water op dat ze tot helft in het vocht liggen.
- Kook de mosselen tot de schelpen open staan.
- Bestrooi het gerecht met peterselie en dien het op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|