laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen in Pernodsaus
  ingrediënten:
   

  • 3 kg verse mosselen,
  • 2 grote uien,
  • 2 teentjes knoflook
  • l kleine prei,
  • 2 eetl. olijfolie,
  • 2 eetl. pernod,
  • 2 bekers a 125 gr.) creme fraiche double (45% vet)
  • zout, witte peper, suiker
  bereiding:
    - Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn.
- Schil het teentje hnoflook en hak het fijn.
- Maak de prei schoon was hem en snijd hem in dunne ringen.
- Verhit de olie in een steelpan, fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de prei toe en smoor alles, al roerende.
- Blus met de Pernod en de cr?me fraiche laat het geheel even opkoken en daarna op een laag vuur zachtjes trekken.
- Doe de mosselen in een grote pan met water, voeg de uieringen toe, leg het deksel op de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen open staan.
- Vul de mosselen in een voorverwarmde schaal.
- Zeef het mosselnat en gebruik het gedeeltelijk voor de roomsaus.
- Breng de saus met zout, peper en suiker op smaak en giet ze over de mosselen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats