laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen Calabrie
  ingrediënten:
   

  • 3 kg verse. mosselen,
  • 2 eetl. olijfolie,
  • 125g doorregen spek,
  • 2 uien,
  • 2 zucchini 's,
  • 1/2 ltr. Italiaanse rode wijn,
  • l blik gepelde tomaten (ca. 800 g],
  • verse, tijm, verse, basilicum,
  • l potje gevulde olijven,
  • l blik maiskorrels,
  • zout, peper
  bereiding:
    - fruit in een grote pan met olie het in dobbelsteentjes gesneden spek de in ringen gesneden uien en de in schijven gesneden zucchini's.
- Blus met de wijn.
- Snijd de tomaten in grote stukken, en doe ze met elk l theel. tijm, basilicum en gehakte peterselie in de pan. Laat het geheel even opkoken.
Voeg de gehalveerde olijven en de ma?s toe en laat alles 5 minuten op een laag vuurtje koken.
- Breng het met zout en peper op smaakt en kruid, indien gewenst, met wat tijm en basilicum.
- Doe de mosselen in de pan en laat ze ca. 15 minuten koken tot de schelpen open staan.
- Schep het gerecht op een voorverwarmde schaal en gameer met de tijm en de peterselie takjes.
- Bij dit gerecht hoort knapperig gebakken Italiaans ciabata-brood. als drankje raad ikde tafelwijn aan die u in het gerecht heeft gebruikt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats