 |
|
 |
Mosselen Calabrie |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 kg verse. mosselen,
- 2 eetl. olijfolie,
- 125g doorregen spek,
- 2 uien,
- 2 zucchini 's,
- 1/2 ltr. Italiaanse rode wijn,
- l blik gepelde tomaten (ca. 800 g],
- verse, tijm, verse, basilicum,
- l potje gevulde olijven,
- l blik maiskorrels,
- zout, peper
|
|
bereiding: |
|
|
- fruit in een grote pan met olie het in dobbelsteentjes gesneden spek de in ringen gesneden uien en de in schijven gesneden zucchini's.
- Blus met de wijn.
- Snijd de tomaten in grote stukken, en doe ze met elk l theel. tijm, basilicum en gehakte peterselie in de pan. Laat het geheel even opkoken.
Voeg de gehalveerde olijven en de ma?s toe en laat alles 5 minuten op een laag vuurtje koken.
- Breng het met zout en peper op smaakt en kruid, indien gewenst, met wat tijm en basilicum.
- Doe de mosselen in de pan en laat ze ca. 15 minuten koken tot de schelpen open staan.
- Schep het gerecht op een voorverwarmde schaal en gameer met de tijm en de peterselie takjes.
- Bij dit gerecht hoort knapperig gebakken Italiaans ciabata-brood. als drankje raad ikde tafelwijn aan die u in het gerecht heeft gebruikt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|