 |
|
 |
Mosselen Verde |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 1/2 kg verse mosselen,
- 4 eetl. olijfolie,
- 75g doorregen spek.
- 3 uien,
- 3 eetl. tomatenpuree,
- 1/4 ltr. droge, witte wijn,
- 25O gr. groene noedels,
- Italiaans kruiden mengsel,
- zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de mosselen 12 minuten in licht gezouten water, laat ze afkoelen en neem ze uit de schelpen.
- Snijd ondertussen het spek in dobbelsteentjes en bak het in een grote, pan in de olijfolie.
- Fruit de uieringen in de olie tot ze glazig zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat ze zachtjes meekoken.
- Kruid met de Italiaanse kruiden.
- Voeg de wijn en de mosselen toe en laat er even de kook over komen.
- Kook ondertussen de noedels, laat ze uitlekken en meng ze met de overige ingredienten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|