laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Curry van groentepapaja en bataat
  ingrediënten:
   

  • 70 gram uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras (25 gram)
  • 2 rode chilipepers
  • 25 gram verse gemberwortel
  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 800 gram bataten (of gewone aardappelen)
  • 600 gram groentepapaja's of onrijpe papaja's
  • 300 gram doperwten (150 gram gedopt gewicht)
  • 3 deciliter groentefond
  • 4 deciliter kokosmelk
  • 1 theelepel zout
  • 30 gram versgeraspte kokos
  bereiding:
    - Pel de uien en knoflook en hak ze fijn.
- Snijd het citroengras in dunne ringetjes.
- Halveer de chilipepers, verwijder het zaad en bak de chilipepers dan fijn.
- Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.
- Wrijf de uien, tenen knoflook, chilipeper, het citroengras, de gember, zwarte peper en koriander fijn in een vijzel.
- Schil de bataten en snijd ze vervolgens in blokjes van 1,5 centimeter.
- Schil de papaja's, snijd ze doormidden en lepel het zaad eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Dop de erwten, blancheer ze kort in lichtgezouten water en spoel ze dan af onder de kraan.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak hierin het specerijenmengsel ongeveer 3 minuten.
- Voeg de blokjes papaja toe aan het specerijenmengsel. Schenk de groentefond en kokosmelk erbij en roer alles voorzichtig door elkaar.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen.
- Voeg vervolgens de blokjes bataat toe en laat alles nog 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de doperwten 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Breng op smaak met zout.
- Rooster de kokos in een voorverhitte koekenpan met anti-kleeflaag goudbruin.
- Schep de curry naar wens in diepe borden of kommen en strooi de geroosterde kokos erover.
- Basmatirijst past hier uitstekend bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats