|
|
|
Hartje van verlangen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 gr. oranje of witte chocolade met wat oranje kleurstof
- 0,5 ltr. Slagroom
- 2 eidooiers
- 100 gr suiker
- 100 gr. pure chocolade
- 2 eetl. Grand Marnier
- 4 borrelglaasjes met parfait d' amour
- 4 hart vormpjes van 150 cc. of 1 grote vorm
|
|
bereiding: |
|
|
- Roer de eidooiers met de suiker los, daarna deze massa "au bain marie" luchtig kloppen totdat deze goed warm aan voelt ( U kunt dit het best met de buitenkant van de vinger voelen).
- Daarna deze massa koud kloppen.
- Smelt 200 gr. oranje chocolade in een pannetje "au bain marie", als deze gesmolten is de rest van de oranje chocolade erbij en constant blijven roeren.
- In de tussentijd de slagroom opkloppen tot kwark dikte.
- Spatel de chocolade massa met eidooier massa door de slagroom en de Grand Marnier (let op erdoor spatelen en niet kloppen).
- Giet deze massa in de vormpjes.
**Opmerking:**
- alle ingredi?nten moeten koud verwerkt worden anders zakt de vorm in elkaar.
**Chocolade krullen:**
- Smelt 2/3 van de chocolade "au bain marie", wanneer deze gesmolten is de rest van de chocolade erbij en constant blijven roeren tot deze koud is.
- Giet deze massa op een marmeren plaat of een vlakke glazen snijplank. Smeer deze uit totdat er een dun laagje ontstaat, wanneer ze taai begint te worden gaat u met een mes over de marmeren plaat van boven naar beneden zodat de chocolade begint op te krullen. Herhaal dit meerdere malen.
**Serveren:**
- Leg een hartje op een bord, leg daar een chocolade krul op en serveer er een glaasje parfait d'amour bij |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|