|
|
|
Salade met gefrituurde camembert |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 camembert
- 0.5 zakje tempurabloem
- 50 gr. broodkruim
- 0.5 knolselderij
- 4 el. olijfolie
- 1 el. balsamicoazijn
- 0.2 krop fris?e
- 0.5 bosje bieslook
- 0.5 bosje kervel
- Waterkers
- 4 el. honing, vloeibare
- 1 tl. tijmblaadjes
- Frituur-olie
- 30 gr. boter
- 1 eiwit
- 40 gr. bloem
- 1 tl. maanzaad
- Peper
- Zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Neem bij voorkeur Chinese broodkruim, genaamd panko.
- Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Zeef het bloem. Klop voor de maanzaadkletskoppen de boter romig. Voeg hier geleidelijk het losgeroerde eiwit door, samen met wat zout en de maanzaad. Spatel hier tenslotte de gezeefde bloem door.
- Doe het beslag over in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegd bakblik repen beslag. Laat de kletskoppen in de voorverwarmde oven gaar en licht bruin worden in circa 5 minuten.
- Draai de nog warme kletskoppen luchtig om de steel van een pollepel en laat ze afkoelen. Snijd de camembert in twee puntjes per persoon. Maak het tempurabeslag aan met koud water. Haal de camembertpuntjes achtereenvolgens door het beslag en de panko, broodkruim. Schaaf de knolselderij in dunne plakken.
- Verhit de frituurolie. Klop een dressing van olie, azijn, peper en zout. Maak de gesneden sla en kruiden aan met de dressing. Verwarm de honing licht met de tijmblaadjes. Frituur de camembertpuntjes goudbruin.
- Laat de camembert op keukenpapier uitlekken. Frituur ook de knolselderijplakken goudbruin en krokant.
- Leg een knolselderijchip in het midden van de borden en verdeel hier de salade over. Leg hier de camembertpuntjes op en weer een knolselderijchip. Schep wat van de warme honingsaus rond het gerecht en garneer met een maanzaadkletskop. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|