laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tempura van kabeljauw met spiesjes van gamba's en
  ingrediënten:
   

  • 500 gr. prei
  • 600 gr. kabeljauwfilet
  • 12 gamba's
  • 1 aardappel
  • 1 tomaat
  • 1 vel fillobladerdeeg
  • Olie
  • 3 el. sesamzaad
  • 0.5 fles champagne
  • 100 gr. boter, koude, in klontjes
  • 1 pakje deeg
  • Frituur-olie
  • Water
  • Peper
  • Zout
  bereiding:
    - Neem bij voorkeur diepvriesgambastaarten maat 16/20, tempuradeeg en champagne brut.
- In plaats van champagne brut kunt u ook droge mousserende wijn gebruiken.
- De prei wassen. Eenvijfde van de prei in dunne repen (juliennes) en de rest in schuine stukjes snijden. De stukken blancheren in kokend water en vervolgens koud afspoelen.
- De kabeljauw in stukken snijden en met peper en zout bestrooien. De ontdooide gamba''s pellen, droogdeppen met keukenpapier, in drie stukken snijden en aan de sat?stokjes steken. De tomaat ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in repen snijden. De aardappel goed wassen en in zeer dunne plakjes snijden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. De aardappelplakjes in de hete frituurolie goudbruin bakken en op keukenpapier uit laten lekken. De preirepen eveneens goudbruin frituren. Het fillodeeg in repen snijden, met olie bestrijken en met sesamzaadjes bestrooien. De filorepen in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. De mousserende wijn inkoken tot de helft en hier vlak v??r het serveren de boter door kloppen. De geblancheerde prei stoven in een klontje boter. Het tempurabeslag volgens aanwijzing op de verpakking bereiden met koud water. De kabeljauw door het beslag halen en goudbruin frituren. De vis op keukenpapier uit laten lekken. De gambaspiesjes in hete boter om en om goudbruin bakken.
- De gestoofde prei in het midden van de warme borden scheppen en hier de kabeljauwstukken en aardappelchips om en om op leggen. Het filodeeg en de gambaspiesjes op het stapeltje leggen en de tomaatrepen hier speels tussen leggen. De saus rond het gerecht scheppen en het geheel garneren met de gefrituurde prei.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats