laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 IJsmousse van frambozen en Kriekbie
  ingrediënten:
   

  • 2.5 el. citroensap
  • 100 gr. suiker
  • 300 gr. framboos
  • 0.2 l. slagroom
  • 0.1 l. kirsch
  • 2.5 dl. kersenbier
  bereiding:
    Bereiding:
- In plaats van verse frambozen kunnen ook diepvriesframbozen of zelfs frambozenjam gebruikt worden. In het laatste geval kan de hoeveelheid toegevoegde suiker wel minder.
- Breng de frambozen met het Kriekbier, het citroensap en de helft van de suiker aan de kook. Kook de massa even door onder flink kloppen met de garde.
- Laat de frambozenpulp afkoelen. Sla de slagroom met de rest van de suiker stijf.
- Als het frambozenmengsel koud is, de geslagen room erdoor spatelen. Voeg tenslotte de kirsch toe en laat het ijs in de diepvries opstijven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats