|
|
|
Gekookte nieuwe aardappelen met romige mosterdsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 eetlepels boter of margarine
- 2? eetlepels bloem
- 1/2 l vleesbouillon
- 2 eetlepels Franse mosterd
- 1 eetlepel witte wijn
- 1 eierdooier
- peper, zout
- wat citroensap
- 1,2 kg geschrapte nieuwe aardappelen
|
|
bereiding: |
|
|
- Voor de saus de boter of margarine laten smelten, de bloem toevoegen en blijven roeren tot een gladde massa verkregen is. Dan de bouillon geleidelijk toevoegen. Steeds blijven roeren. De mosterd en de wijn toevoegen.
- De eierdooier losroeren met 2 eetlepels hete saus en dit mengseltje bij de rest van de saus roeren. De saus op smaak brengen met peper, zout en wat citroensap.
- De aardappelen bestrooien met weinig zout en in een stoommandje (of in een zeef in de pan, afgedekt met een vrij zwaar deksel) in ? 15 minuten gaar laten worden.
- Het water afgieten en de aardappelen in het mandje laten droogstomen. De saus bij de aardappelen serveren.
- Lekker met quorn en groene peultjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|