|
|
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
- Verwijder kelk en steeltje van de aubergines.
- Was de vruchten en snij ze in plakken (2 cm dik).
- Strooi 2 dl zout over de plakken aubergine, schud goed om en laat 30 min. uitlekken in een vergiet.
- Spoel de plakken daarna af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier.
- Snij de knoflook fijn.
- Verhit 2 el olie in een grote braadpan op matig hoog vuur.
- Voeg het vlees toe met de knoflook, gemberpoeder, geelwortel, kaneel, karwij en het zout en bak alles 5 min. (regelmatig omscheppen).
- Doe de kikkererwten en het water erbij.
- Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ? 60 min. zachtjes koken (tot de kikkerwerwten zacht zijn).
- Als het vlees en de kikkererwten bijna gaar zijn: verhit 4 el olie in een ruime koekepan op matig hoog vuur. Bak hierin de plakken aubergine aan beide kanten bruin.
- Laat de gebakken plakken uitlekken op keukenpapier.
- Leg de plakken aubergine op het vlees en laat alles nog 15 min. zachtjes koken tot het kookvocht is ingedikt.
- Schep alles voorzichtig over op een platte schaal en giet het kookvocht eroverheen.
- Serveren met gekookte aardappelen of een eenvoudige couscous.
voorbereiding : 35 min., bereidingstijd : 90 min. |