|
|
|
Exotisch |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 g gehakt
- 1 grote ui
- 2 tomaten
- 1 paprika
- 3 knoflooktenen
- 2 eieren
- 100 ml slagroom
- 40 g boter
- sap van een half citroen
- gehakte peterselie
- kruidenmengsel uit majoraan, cayennepeper en gember naar smaak
|
|
bereiding: |
|
|
- Knoflook klein hakken. Gehakt met knoflook tot kleine ballen vormen. Boter in de Tajine laten smelten, daarin de vleesballen en de gehakte uit met open deksel ca. 5 minuten bij hoge temperatuur laten koken.
- Ondertussen tomaten en paprika snijden en samen met het citroensap in de Tajine doen. Verder 20 minuten met gesloten deksel bij gemiddelde temperatuur laten smoren. Eieren met slagroom vermengen. Aan het eind van de kooktijd de peterselie over het gerecht strooien. Verdere 5 minuten laten doorsudderen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|