laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pruimenbrood
  ingrediënten:
   

  • 200 gr pruimendanten zonder pit
  • 3 dl hete thee
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 100 gr boter
  • 250 gr zelfrijzend volkorenmeel of volkorenmeel met bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl dubbelkoolzure soda
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 50 gr fijngehakte noten
  • 1 ei losgeroerd
  bereiding:
    - Verwarm de pruimen, thee, boter en suiker in een pannetje.
- Laat de boter smelten en de suiker oplossen. Laat het mengsel volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 gr. C.
- Vet een broodvorm van 1 liter inhoud in. Zeef het meel met het zout, de soda en kaneel. Roer er het afgekoelde pruimenmengsel en de noten door.
- Schep het beslag in de vorm en bak het brood 1 uur tot het stevig aanvoelt.
- Laat het afkoelen in de vorm. Laat het liefst een dag rusten, verpakt in vershoudfolie.
- Serveer het brood met boter.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats