|
|
|
Crostoni alle Sardine |
|
ingrediënten: |
|
|
- 80 g. boter,
- 20 g. meel,
- 1/4 warme melk,
- twee lepels slagroom,
- vier sneetjes wit brood,
- blikje sardine,
- zout,
- peper,
- peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- Smelt 20 g. boter in een steelpannetje, voeg de meel toe, goed roeren tot een gladde massa ontstaat en even door laten koken, opletten dat het meelpapje niet bruin wordt. Langzaam al roerende de warme melk erbij gieten. Zout en peper naar smaak toevoegen en de saus enkele minuten laten koken zonder op te houden met roeren.
- De sardines uit laten lekken, goed fijn prakken en ze vermengen met de saus. Als laatste twee lepels slagroom toevoegen, maar niet mee laten koken. Rooster het brood in een koekepan met de resterende boter en leg de geroosterde sneetjes in een ovenschaal. Bedek ieder sneetje met de sardinesaus en strooi er de fijngehakte peterselie over. Laat even gratineren in de oven.
- Warm serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|