Tomatengroentesoep met Ei en Kaas |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 uien
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teen knoflook
- 0,5 dl. olijfolie
- 600 gram tomaten
- 10 blaadjes verse mint
- 2 eieren
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 4 sneetjes witbrood
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Ontpel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snij de ui in een fijne
brunoise (fijn) en de bleekselderij in dunne reepjes.
- Bak de ui en de bleekselderij met de knoflook in de olie. Blus het geheel
af met 1,5 liter kokend water en voeg de tomaten en de mint toe.
- Maak van bet brood dobbelsteentjes en bak ze even in olie (Croutons).
- Maak van de eleren en de geraspte kaas een mengsel en giet dit in een
mengkom. Voeg bet ei~kaas mengsel in een keer aan de soep toe en blijf goed kloppen.
- Schenk nu de soep in koppen en voeg de broodcroutons toe. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|