Bloemkoolschotel A La Stroganoff |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 1/4 kg. aardappelen
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 30 gram boter
- 400 gram gehakt
- 1 zakje Stroganoff saus
- 2 dl. creme fraiche
- 25 gram geschaafde amandelen
- 50 gram geraspte belegen of oude kaas
|
|
bereiding: |
|
|
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de
aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
- Maak de groenten schoon: verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in water met zout.
- Verhit de boter in de koekepan en bak het gehakt rul. Bak de uisnippers en de champignon 5 minuten mee. Roer de Stroganoff sauspoeder glad met 1 1/2 dl. water. Roer de saus en de creme fraiche door het gehakt mengsel.
- Snij de gekookte aardappelen in hap klare stukken en vul een ovenschaal laag voor laag met aardappel blokjes, bloemkoolroosjes en gehaktmengsel.
- Strooi als laatste geraspte kaas en de amandelen over het gerecht.
- Zet de schaal ca. 30 minuten in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|