laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bloemkoolschotel A La Stroganoff
  ingrediënten:
   

  • 1 1/4 kg. aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 30 gram boter
  • 400 gram gehakt
  • 1 zakje Stroganoff saus
  • 2 dl. creme fraiche
  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 50 gram geraspte belegen of oude kaas
  bereiding:
    - Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de
aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
- Maak de groenten schoon: verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in water met zout.
- Verhit de boter in de koekepan en bak het gehakt rul. Bak de uisnippers en de champignon 5 minuten mee. Roer de Stroganoff sauspoeder glad met 1 1/2 dl. water. Roer de saus en de creme fraiche door het gehakt mengsel.
- Snij de gekookte aardappelen in hap klare stukken en vul een ovenschaal laag voor laag met aardappel blokjes, bloemkoolroosjes en gehaktmengsel.
- Strooi als laatste geraspte kaas en de amandelen over het gerecht.
- Zet de schaal ca. 30 minuten in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats