|
|
|
Afrikaanse ananas-stoofpot |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 grote ui,
- 2 tenen knoflook,
- 1 el olie,
- 400 g gesneden boerenkool,
- 1 groot blik ananas,
- 3 el pindakaas,
- 1 tl Tabasco,
- verse koriander.
|
|
bereiding: |
|
|
- Pel en snipper de ui en knoflook. Bak de ui en knoflook een paar minuten in de olie.
- Snij de ananas in kleine stukjes. Voeg de ananas en het sap bij de ui zodra ie glazig is. Breng het geheel aan de kook. Leg er de boerenkool op, doe het deksel op de pan en laat zo 5 minuten stoven. Roer af en toe door. Voeg dan de pindakaas, Tabasco en koriander toe en laat nog 5 minuten zachtjes stoven.
- Bestrooi het gerecht met stukjes pinda en ringetjes bosui en serveer met rijst of couscous. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|