laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Plattekaastaart op z'n Brabants
  ingrediënten:
   

  • **Voor het gistdeeg:
  • 200 gr bloem
  • 20 gr gist
  • 1 ei
  • 25 gr suiker
  • 3 gr zout
  • 1 dl melk
  • 50 gr boter

  • **Voor de vulling:
  • 400 gr verse plattekaas
  • 2 eieren
  • 75 gr witte suiker
  • 30 gr poedersuiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  bereiding:
    - Bereid het gistdeeg.
- Bekleed een ingevette springvorm met het deeg. Klop de plattekaas met de eierdooiers en de witte suiker luchtig. Klop het wit van de eieren met de poedersuiker en de vanillesuiker stijf en schep dit luchtig door de plattekaas.
- Vul het deeg in de springvorm hiermee en laat de taart in een op 190 gr. C voorverwarmde oven 45 minuten bakken.
- Laat de taart in de vorm afkoelen en verwijder de vorm.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats