|
|
|
Oud-Hollandse kipstoof |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 kipfiles ? 100 gram,
- peper,
- zout,
- 1 ui,
- 1 blikje gezeefde tomaten (500 gr),
- 25 gram extra bittere chocolade,
- 100 gram gepelde gemengde noten,
- 50 gram boter,
- 1 teentje knoflook,
- 2 theelepels kaneel,
- 1 theelepel ketoembar (koriander),
- ? theelepel chilipoeder,
- 1 kippenbouillontablet,
- 50 gram rozijnen,
- 1? deciliter slagroom,
- 3 takjes peterselie.
|
|
bereiding: |
|
|
- Wrijf de kipfilets in met peper en zout. Pel de ui en snipper deze. Breek de chocolade in kleine stukjes.
- Hak de noten fijn en houd enkele noten achter voor garnering. Verhit de boter in de braadpan en bak de kipfilets in ca. 5 minuten rondom bruin.
- Neem de kip uit de pan. Bak de ui ca. 3 min. samen met de geperste knoflook.
- Voeg toe: kaneel, ketoembar en chilipoeder. bak dit al roerend ca. 1 min. Voeg de gezeefde tomaten en de chocolade toe, met het bouillontablet. Breng het mengsel aan de kook en laat het zonder deksel op de pan ca. 3 minuten inkoken. Af en toe roeren. Rozijnen erdoor roeren.
- Leg de kipfilet weer in de saus en laat deze zonder deksel op een zachte warmtebron in ca. 8 min. gaar worden. Neem de kipfilet uit de pan en leg deze op een voorverwarmde schaal.
- Hak de peterselie en roer deze door de saus, samen met de gehakte noten. Maak de saus af met de room. Serveer de kipfilet met de saus en garneer het gerecht met de noten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|