Gegrilde zeewolf met zuiders groentestoofpotje |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 zeewolffilets van 200g
- 200 g truffelpasta of gewone pasta
- 2 dl olijfolie van 1ste persing
- bloem
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 4 takjes rozemarijn
- peper en zout
- **Voor het groentestoofpotje
- 1 rode en 1 groene peper
- 250 g champignons
- ? venkel
- 1 courgette
- 1 teentje look
- 2 gepelde en ontpitte tomaten
- 2 dl tomatenpassata
|
|
bereiding: |
|
|
- Voor het groentestoofpotje: snijd de groenten fijn en stoof ze aan in olijfolie, voeg na 2 minuten de gepelde tomaten en een geplet teentje look toe en laat gaar stoven op zacht vuur. Bind de saus met de tomatenpassata en kruid met peper en zout.
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water en warm terug op in olijfolie.
- Kruid de zeewolffilets met peper en zout, haal ze door de bloem en daarna door de olie. Gril ze kort aan beide kanten (5 minuten per kant). Warm 4 eetlepels olijfolie op.
- Schik de zeewolffilets op het bord, overgiet ze met 1 lepel warme olijfolie en leg er een klein takje rozemarijn op. Schik de groentjes en de pasta naast de zeewolf en bestrooi met gehakte peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|