 |
|
 |
Vruchtensalade met schuimige saus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 g vers fruit als blauwe bessen of bosbessen, stukjes meloen, stukjes mango, doormidden gesneden witte druiven, plakjes banaan, plakjes kiwi enzovoorts
- citroen- of limoensap
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 eetlepels cointreau
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eierdooiers
- 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
- blaadjes munt
|
|
bereiding: |
|
|
- Besprenkel fruit dat snel verkleurt zoals bijvoorbeeld banaan met wat citroen- of limoensap. Meng door de vruchten de poedersuiker, de cointreau en het sinaasappelsap en laat het fruit zeker 30 minuten staan
- Verdeel het fruit over 2 coupes, maar vang het vocht op
- Klop de dooiers met het vocht in een kom die in een pan met heet water is gezet dik en schuimend
- Verdeel deze schuimige saus over het fruit en bestrooi de bovenkant met de geraspte sinaasappelschil.Garneer met wat blaadjes munt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|