|
|
|
Zonnige zomerse tomatensoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg tomaten,
- 1 ui,
- 1 eetl olijfolie,
- 1 eetl kerrie,
- 2 theel kaneel,
- 1 theel komijn,
- 2 teentjes knoflook,
- ? l kippenbouillon,
- 3 eetl room,
- een paar blaadjes basilicum,
- geraspte Parmezaanse kaas,
- peper en zout.
|
|
bereiding: |
|
|
- Kruis de tomaten in en dompel ze even onder in heet water. Ontvel ze en snijd ze klein. Snipper de ui. Verwarm de olie en bak zachtjes de kerrie, kaneel en komijn. Voeg de ui toe en pers de knoflook boven de pan uit. Fruit beide kort aan. Voeg de blokjes tomaat toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Schenk de bouillon erbij en pureer het mengsel met behulp van een staafmixer. Breng vervolgens de soep rustig aan de kook. Roer vlak voor het opdienen de room door de soep en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Garneer het geheel met in reepjes geknipte basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|