laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Souffle van banaan
  ingrediënten:
   

  • 4 grote bakbananen
  • 50 gram bloem
  • 6 eieren
  • 12 el suiker
  • 5 dl melk
  • 120 gram boter
  • zout,peper
  bereiding:
    - Schil de bananen en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Smelt 50 gram boter in een pan en laat hierin de bananen op zacht vuur smelten. Houd ze warm.
- Smelt 50 gram boter in een pan, voeg de bloem toe en de melk en maak een b?chamelsaus. Laat deze 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Breek de eieren, scheid de dooiers van de witten, klop de dooiers los en voeg deze, van het vuur af, bij de b?chamelsaus. Voeg zout en peper en de bananen toe.
- Klop de eiwitten, voeg na telkens 1 minuut kloppen een eetlepel suiker toe tot de eiwitten zeer stijf zijn. Meng de eiwitten door de rest van het mengsel.
- Beboter de souffl?vormpjes en verdeel het mengsel hierin.
- Schuif de vormpjes in een oven van 160 graden C. en laat ze daar 30 minuten staan. Serveer dan meteen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats