Tomatensalade met makreel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 gram gestoomde makreelfilet
- 4 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel gele mosterd
- 2 lente- uitjes
- 4 tomaten
- zout
- 100 gram veldsla
|
|
bereiding: |
|
|
- Controleer of er in de makreelfilet graten zijn achter gebleven. Roer de balsamicoazijn en de mosterd door elkaar.
- Snijd de lenteuitjes in dunne ringen. Gebruik ook het mooie groene deel van de bovenkant. Snijd de tomaten in plakken. Bestrooi de plakken met een beetje zout.
- Snijd de makreelfilets in stukjes. Verdeel eerst de veldsla over 4 borden en bedruppel deze met het balsamicomengsel. Leg de plakken tomaat op de sla.
- Leg de vis op de tomaat. Garneer de salade met de ringetjes lente - ui. Serveer hierbij toast of warme broodjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|