laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittige zalmsteak
  ingrediënten:
   

  • 4 zalmsteaks
  • 55 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel quatre epices
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1 komkommer
  • 6 lente - uitjes
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • schijfjes citroen voor de garnering
  bereiding:
    - Meng kruiden, suiker en gember in een kleine kom. Wrijf de zalm aan beide zijden in met het mengsel. Zet de vis minimaal 1 uur in de koelkast.
- Schil ondertussen de komkommer en snijd hem in de lengte in vieren. Verwijder het zaad en snijd de komkommer in stukjes van 2? cm. Maak de lente - uitjes schoon. Snijd ongeveer de helft van het groen eraf en bewaar dit. Doe de komkommer en de lente - uitjes met boter, citroensap, dille, peterselie, zout en peper in een braadpan. Kook de komkommer op matig vuur ongeveer 10 minuten of totdat de komkommer zacht en doorschijnend is.
- Leg de zalmsteaks op een rooster en grill ze aan beide kanten 5- 6 minuten onder een middelhete grill. Garneer de zalmsteaks met schijfjes citroen en serveer ze met gekookte komkommer en lente - ui. Lekker met gekookte aardappelen met gesmolten boter en versgehakte tuinkruiden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats