|
|
- Meng kruiden, suiker en gember in een kleine kom. Wrijf de zalm aan beide zijden in met het mengsel. Zet de vis minimaal 1 uur in de koelkast.
- Schil ondertussen de komkommer en snijd hem in de lengte in vieren. Verwijder het zaad en snijd de komkommer in stukjes van 2? cm. Maak de lente - uitjes schoon. Snijd ongeveer de helft van het groen eraf en bewaar dit. Doe de komkommer en de lente - uitjes met boter, citroensap, dille, peterselie, zout en peper in een braadpan. Kook de komkommer op matig vuur ongeveer 10 minuten of totdat de komkommer zacht en doorschijnend is.
- Leg de zalmsteaks op een rooster en grill ze aan beide kanten 5- 6 minuten onder een middelhete grill. Garneer de zalmsteaks met schijfjes citroen en serveer ze met gekookte komkommer en lente - ui. Lekker met gekookte aardappelen met gesmolten boter en versgehakte tuinkruiden. |