laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Speklapjes met pikante uiensaus
  ingrediënten:
   

  • 4 speklappen
  • 2 middelgrote uien
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 dl. sinaasappelsap
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel honing
  • zout
  bereiding:
    - Maak eerst de saus. Snipper de ui en laat in de hete olie goudbruin fruiten. Voeg de sambal, het sinaasappelsap, de tomatenketchup, de azijn en de honing toe en laat de saus ca: 10 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met wat zout.
- Bak de speklapjes op de gebruikelijke manier gaar en bruin. Laat ze kort in de saus stoven.
- Geef er gekookte aardappelen, aardappelpuree of rijst en groenten naar keuze bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats