|
|
- Leg de Romertopf 20 minuten in koud water.
- Borstel de mosselen onder koud stromend water goed af en kook ze in een bodempje kokend water tot de schelpen zich hebben geopend. Haal de mosselen uit de pan.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein. Maak de prei schoon, was hem en verdeel hem in ringen. Schrap de worteltjes en maak er reepjes van. Fruit de groenten 4 minuten in de olie en doe ze dan met de rijst in de Romertopf.
- Week de draadjes saffraan in wat koud water en schenk dit mengsel samen met de bouillon en de wijn bij de rijst.
- Leg het laurierblad boven op het gerecht, sluit de Romertopf en plaats hem op de onderste richel van een koude oven. Schakel de oven in op 200 ?C en laat de rijst in 50 minuten gaar worden. Voeg de scampi, de stukjes inktvis, het takje tijm en de mosselen toe en laat alles gedurende 20 minuten verder gaar worden in de oven.
- Schep het gerecht voor het serveren luchtig door elkaar. |