|
|
|
Limburgse pruimenvlaai |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 gram wittebroodmix,
- 25 gram boter,
- 1 ei,
- 1 zakje vanillesuiker,
- 1 1/2 deciliter lauwe melk,
- 1 kilo ontpitte pruimen,
- 100 gram suiker,
- 1 ei,
- griessuiker
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe de broodmix met de boter, eitje, vanillesuiker en de lauwe melk in een beslagkom en kneed er met koele handen een soepel deeg van.
Laat het deeg op een warme, vochtige plaats rijzen, kneed het tot een bol.
- Hou 1/3 deel van het deeg apart voor het deksel van de taart.
Rol het grootste deel uit tot een plak die in een ronde lage vorm van 30 cm past.
- Doe de pruimen in de bodem en strooi er de gewone suiker over.
- Rol het andere deel deeg uit tot een plak en snij hiervan smalle repen die je in een ruitmodel over de vlaai leg.
- Bestrijk de vlaai met het ei en strooi er de griessuiker over.
- Bak de vlaai 30 minuten in een voorverwarmde oven (225 gr.C.) |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|