Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsa |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 moten zalm
- olie
- zwarte peper
- zeezout
- Mousseline kruidensaus
- 1 el kruidenazijn
- 1 el water
- 150 g boter
- 3 eidooiers
- peper/ zout
- 1/8 l slagroom
- 1 el fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon,dille en kervel)
|
|
bereiding: |
|
|
- Bestrijk de moten met wat olie en strooi er zwarte peper over.
- Rooster de moten onder een hete grill ongeveer 3 min. per kant. Leg ze op voorverwarmde borden en strooi er grof zeezout over.
- Breng voor de saus de azijn met het water aan de kook en laat het geheel iets inkoken.
- Neem het pannetje van het vuur. Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden.
- Klop de eidooiers los en schenk ze bij de azijn. Zet dit pannetje in een grote pan met bijna kokend water.
- Laat de dooiers onder voortdurend kloppen met een garde binden. Schenk er al roerende de warme boter bij.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.
- Roer de tuinkruiden door de saus.
- Klop de slagroom halfstijf en spatel dit er luchtig door. Serveer deze saus lauwwarm bij de geroosterde zalmmoten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
![](imgs/spacer.gif) |