laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spinazietaart met eieren en Danabluekaas
  ingrediënten:
   

  • 225 gr magere kwark
  • 4? eetl olie
  • 225 gr bloem
  • zout
  • 3 eetl paneermeel
  • 4 eieren
  • 1 1/2 kg spinazie
  • 1 zakje witte saus
  • 1 1/2 dl melk
  • 1/2 dl witte wijn
  • 150 gr Danablue-kaas
  • 2 theel basilicum
  • peper
  • lage springvorm (doorsnede ca. 26 cm)
  bereiding:
    - In een kom de kwark met 4 eetl olie losroeren. Bloem en ? theel zout erdoor roeren. Met koele hand snel tot soepel deeg kneden.
- Springvorm met 1/2 eetl olie invetten. Deeg in de vorm uitdrukken. Bodem bestrooien met paneermeel. Tot gebruik in koelkast zetten. Eieren ca. 8 minuten bijna hard koken. Onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen. Spinazie schoonmaken en wassen. Met aanhangend water in de pan doen. Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Op matig vuur spinazie in ca. 5 minuten laten slinken, af en toe omscheppen. Nog ca. 2 minuten zachtjes koken. In een vergiet doen en met een lepel goed het vocht eruit drukken (anders wordt de taart te nat). Spinazie grof hakken. In steelpan witte saus maken met melk en wijn volgens gebruiksaanwijzing op het zakje. Danablue erboven verkuimelen en blijven roeren tot kaas geheel is opgelost. Basilicum en peper toevoegen.
- Eieren pellen en halveren. Halve eieren over deegbodem verdelen. In een kom spinazie en kaassaus goed mengen. Op eieren scheppen en gladstrijken. Taart in midden van de overn in ca. 40 min gaar en goedbruin bakken.
**Tip:**
- Smaakt zowel warm als koud lekker. Pas wel op, spinazie mag na het koud worden niet meer verwarmd worden (dan komt er namelijk nitraat vrij)!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats