|
|
|
Sorbet a la Geuze |
|
ingrediënten: |
|
|
- 0,5 Literwater
- 250 gram suiker
- 3 dl Geuze bier
- 1 citroen, het sap gezeefd
- 1 eiwit
- 1 dl Geuze bier bij uitserveren
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe een halve liter water met 250 gram suiker in een pan en breng het aan de kook.
- Neem het dan diret van het vuur en laat de suikerstroop afkoelen.
- Voeg dan de 3 dl geuze bij de suikerstroop.
- Doe het er gezeefde citroensap bij.
- Doe de massa in de sorbeti?re en draai er ijs van (kan ook eventueel in de dievries met regelmatig omzetten).
- Klop nu het eiwit schuimig en voeg dit halverwege de draaitijd bij de ijsmassa.
- Schep de sorbet in 12 gekoelde glazen.
- Bij het serveren een beetje geuze over het ijs gieten.
Deze sorbet kan ook met Kriekbier worden gemaakt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|